Anabela Marcos

Sopraan

English; Portuguese


Anabela Marcos - © Ivo de Zwaan 1998- Tel. ++31703450987

De Portugese sopraan Anabela Marcos begon tijdens haar carrière als architect aan haar zangstudie aan het Conservatorium van Lissabon. Na haar afstuderen kwam zij met een studiebeurs van de Calouste Gulbenkian Foundation  naar Nederland om les te krijgen van Diane Forlano, Rita Dams en Marius van Altena aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Zij behaalde daar UM diploma’s in Solozang, Opera en Barokzang.

Gedurende haar studie participeerde zij in masterclasses van Gundula Janowitz, Barbara Pearson, Lorraine Nubar, Cristina Deutekom, Jill Feldman, Elly Ameling en Max van Egmond.

 

In 1994 haalde Anabela Marcos de eindronde in de Belvedere International Singing Competition in Wenen.

Zij zong verschillende opera rollen waaronder Pamina ("Die Zauberflöte") , Suzanna ("Le Nozze de Figaro"), Titania ("Midsummer Night’s Dream", Britten), Clori ("l’Egisto", Cavalli), Venus en Cupid ("King Arthur", Purcell), Zerlina (“Don Giovanni”, Mozart), Daphne (“Apollo en Daphne”, Händel).

Als solist werkte zij met dirigenten als Ton Koopman, Sigiswald Kuyken en  Michel Corboz.

Anabela Marcos werkt o.a. regelmatig met Jos van Veldhoven (Utrecht Barok Consort / Capella figuralis) en in opera producties van het Spaanse barok-orkest Studium Aureum.  Bij het Nederlands Dans Theater zong zij Pergolesi’s “Stabat Mater” voor de choreografie ‘Bella Figura’ van Jiří Kylian.

Op het gebied van kamermuziek werkt zij met onder meer met het nieuwe en veelbelovende Ensemble 1939, het Spaans-Portugese Auriga Ensemble en het barok-ensemble Compagnia Vocale.

 

 


Email voor meer informatie


In Association with Amazon.com

Click Here!